Doprava ZDARMA od 2499 Kč.

5 nejlepších důvodů, proč jíst ořechy

Ořechy jsou nejen výbornou pochoutkou, ale také skvělým způsobem, jak podpořit své zdraví. Jsou plné živin, vitamínů a minerálů a mají mnoho pozitivních vlivů na tělo a mysl. Zde je pět hlavních přínosů oříšků.

  1. Jsou bohaté na zdravé tuky: Ořechy jsou bohatým zdrojem zdravých tuků, zejména nenasycených, které jsou pro tělo nezbytné. Mononenasycené a polynenasycené tuky, které se nacházejí v oříšcích, mohou pomoci snižovat hladinu "špatného" LDL cholesterolu v krvi a snižovat riziko srdečních onemocnění.

  2. Obsahují esenciální aminokyseliny: Ořechy jsou také bohatým zdrojem rostlinných bílkovin. Obsahují esenciální aminokyseliny, které jsou stavebními kameny svalů a tkání. Bílkoviny z ořechů mohou být užitečné pro vegetariány a vegany, kteří hledají alternativní zdroje bílkovin.

  3. Jsou prospěšné pro mozek: Některé druhy ořechů, jako jsou vlašské ořechy a lískové ořechy, jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro zdraví mozku. Pravidelná konzumace oříšků může podporovat kognitivní funkce a paměť.

  4. Obsahují antioxidanty a vitamíny: Ořechy obsahují antioxidanty, jako jsou vitamín E a selén, které pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály a podporují imunitní systém. Tím se může snižovat riziko některých onemocnění.

  5. Zasytí a podporují trávení: Rozumná konzumace ořechů může pomoci při kontrole hmotnosti. Obsahují vlákninu a bílkoviny, které mohou způsobit pocit sytosti a snížit chuť na sladkosti. Navíc podporují zdravé trávení díky obsahu vlákniny.

Je však důležité si uvědomit, že ořechy jsou kalorické potraviny, a proto by měla být jejich konzumace střídmá. Stačí obvykle malé množství oříšků denně, abyste získali všechny tyto zdravotní přínosy, a to bez zbytečného přírůstku kalorií. Zařaďte ořechy do svého jídelníčku a užívejte si chutnou a zdravou pochoutku, která podporuje Vaše celkové zdraví a zpestří Váš jídelníček.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz